
Toitude retsepte |
Astelpaju mahl 1,5 kg astelpaju marju (annab kusagil 1L mahla) 500g suhkrut Marjad katta veega. Keskmise kuumusega keeta. Keedetud mass läbi sõela lasta. 1l mahla suhkruga segada ja 5 min keeda lasta. Astelpaju-pähkli kreem 1 muna 250g lahjat kohupiima 150g maitsestamata jogurtit 50g peenet suhkrut 1 pakk vaniljesuhkrut ühe sidruni mahl 4 spl astelpaju siirupit või moosi 50g pähkleid Astelpaju moosi ja siirupi saab asendada ka astelpaju marjadega. Munakollane eraldada. Kohupiim segada jogurti, suhkru, vaniljesuhkru, munakollase, sidrunimahla ja astelpaju siirupiga või moosiga. Pähklid pruunistada pannil 5 minutit, siis purustada ja segada kokku eelnevalt segatud kreemida. Munavalge vahustada ja kreemiga kokku segada. Astelpaju jook 1 klaas piima 2 spl astelpaju mahla või siirupit 1 väike banaan 1 munakollane 1 spl koort Koostisosad segada mikseris Astelpaju kreem 4 munakollast 100g suhkrut 150g hapukoort 1/4 L astelpaju mahla (suhkruta) võib asendada ka astelpaju marjadega 125 ml aprikoosi mahla 6 lehte |elatiini 4 munavalget 125g rõõskakoort Kui kasutada suhkruga astelpaju mahla, siis vähendada suhkru kogust. Munakollane vahustada suhkruga. Sellele lisada hapukoor, astelpaju mahl ja aprikoosi mahl. Zelatiin sulatada ja massile lisada. Mass asetada mõneks minutiks külmkappi. Munavalge ja rõõskkoor eraldi vahustada ja massiga ühtlaselt segada. Segatud mass asetada 30 min külmkappi. Katariina astelpajusorbett Autor: Sirje Riivald, Pühajärve Puhkekodu peakokk Umbes 8 portsjonit Pressi marjad üks või kaks korda läbi köögikombaini mahlapressi ja külmuta. Väikesi koguseid võib mahlaks pressida ka käsitsi. 6 dl suhkrut 7 dl vett 2 sidrunit 4 dl astelpajumahla 4 munavalget Keeda veest ja suhkrust siirup. Kuumuta seda tasasel tulel, kuni kogu suhkur on lahustunud. Keeda veel mõni minut, kuni segu pakseneb. Jahuta siirup, sega juurde kahe sidruni mahl ja poole sidruni riivitud koor. Vala segu külmutuskarpi ja pane sügavkülma. Vahusta 4 munavalget kõvaks vahuks ja sega jäämassiga. Külmuta vahepeal segades, kuni segu konsistents on tihe. Tõsta lusikaga magustoidupokaalidesse. Katariina astelpajusorbett saab tugeva värviga marjadest kauni tooni ja seda võib magusroaks tõesti soovitada – mitte ainult maitse, vaid ka kõrge C-vitamiini sisalduse tõttu. Astelpaju marinaad grill-lihale Astelpaju mahlaga saab oivaliselt liha marineerida - selles on nii palju hapet. 4 viilu seakaelakarbonaadi Marinaad: 0.5 dl õli 0.5 dl astelpaju mahla 2 küüslauguküünt 2 tl purustatud musta pipart 2 sl suhkrut 0.5 tl Cayenne'i pipart 0.5 tl jahvatatud paprikat Sega marinaadi ained kokku, möödi lihatükkidele ning lase järgmise päevani külmas maitsestuda. Küpseta lihatükid ahjus või grillil (või ka pannil), vajadusel maitsesta veel soolaga ja serveeri kohe. Astelpaju-mannavaht Argipäevamagustoitu saad suurepäraselt valmistada ka vitamiinirikastest astelpajumarjadest. Serveeri külma piimaga. 1 l vett 2 dl astelpajumahla 2 dl mannat 0.5 tl soola 1.5 dl suhkrut Kui vesi ja mahl on keema tõusnud, lisa peene joana manna. Lase väiksel kuumusel pidevalt segades 3-5 minutit haududa ning maitsesta siis. Veidi jahtunud vaht mikserda-vispelda kohevaks. Astelpajukissell Paks marjakissell, mida serveeri suhkruga maitsestatud vahukoore või kohupiima-vahukooreseguga. 1 l vett 1.5 dl kanget astelpajumahla 1-2 dl külmutatud astelpajumarju 5 sl kartulijahu 1.5 dl suhkrut Vala kastrulisse vesi, marjad ja suhkur, lase keema tõusta ning lisa peene nirena vähese veega segatud kartulijahu. Hoia pliidil vaid seni, kuni esimesed mullid oti keskel põhjast üles kerkivad. Tõsta pliidilt, lisa mahl ning sega läbi. Jaga kissell magustoidukausikestesse, riputa pinnale veidi suhkrut, et kilet ei tekiks, ja lase jahtuda. Astelpaju-banaanikokteil 1 dl astelpajumarju või -mahla 1 banaan 3 dl maitsestamata jogurtit 1 dl maasikamoosi (soovitavalt toormoosi) või maasikaid 5 kuhjaga sl vanillijäätist Mõõda blenderisse või kõrgemasse kaussi (kui kasutad sausegurit) järjest kõik ained ja vahusta kokteiliks. Joo kohe. Astelpaju-apelsinikokteil 1 dl astelpajumahla 1 dl apelsinimahla 5 dl vanillijäätist 5 dl piima Sega mahlad omavahel, lisa tükkide kaupa jäätis ning vahusta sauseguriga. Viimasena kalla hulka külm piim, serveeri kohe. Kookose-kohupiimakook astelpajumarjadega Astelpajumarjad lisavad kohupiimakoogile mõnusat hapukust. Kook maitseb kõige paremini äsja ahjust tulnuna, soovitavalt samal päeval. Põhi: 100g võid 1 dl suhkrut 1 muna 2 sl hapukoort 1.5 dl kookoshelbeid 1 dl nisujahu 1 tl küpsetuspulbrit Kate: 3 dl külmutatud astelpajumarju 2 muna 1 dl suhkrut 2 tl vanillisuhkrut 400 g kohupiimapastat 1 dl kookoshelbeid 1 dl hapukoort 3 sl kartulitärklist Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, hapukoor ning eelnevalt segatud jahu, kookoshelbed ja küpsetuspulber. Klopi taignaks. Kata 26 cm läbimõõduga lahtikäva koogivormi põhi küpsetuspulbriga, seejärel taiaga. Eelküpseta ahjus 200° juures 10 minutit. Samal ajal vahusta katteks munad suhkruga, lisa kohupiimapasta, hapukoor, vanillisuhkur, kookoshelbed ja kartulitärklis. Sega ühtlaseks. Ahjust tulnud põhi kata astelpajumarjadega (võivad olla otse külmutusest), seejärel kohupiimamassiga. Küpseta veel 30-40 minutit, kuni kook on saanud kauni kuldkollase värvuse. |
Üritused:
Laadad algavad taas kevadel. Seni saate meie tooteid kaubandusest. |